Bajs: Nikome nismo obećali direktorske i pročelničke fotelje

 Bajs: Nikome nismo obećali direktorske i pročelničke fotelje

Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs gostovao je u nedjelju 23. svibnja u Dnevniku kod Branka Nađvinskog, novinara i urednika na HRT-u.

Župan je govorio o razdoblju kampanje provedenom u izolaciji, rezultatima prvog kruga izbora, svome protukandidatu Marku Marušiću iz redova HDZ-a, kao i vlastitim očekivanjima od 30. svibnja kada glasači ponovno izlaze na svoja birališta.

– Sada imamo glasače SDP-a, Domovinskog pokreta i DHSS-a čiji će glasovi biti raspodijeljeni meni i mome protukandidatu. Za vrijeme vodstva Bjelovarsko – bilogorske županije od strane HDZ-a, ona je bila na zadnjem mjestu po povlačenju sredstava iz Europske unije, a sada smo po županijskim projektima na visokom trećem mjestu. Gledajući ulaganja u školstvo i zdravstvo, podaci govore da je Županija prema tome sada drugom na drugom i trećem mjestu. Obnovljeno je i dograđeno 50 županijskih školskih objekata, a trenutno je u tijeku izgradnja nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Županija redovito ulaže u ambulante, zdravstvene objekte te liječnike, medicinske sestre i tehničare potiče na dolazak i ostanak na području županije. Jedan od najznačajnijih projekata je nova zgrada Opće bolnice Bjelovar, čija se izgradnja bliži samom kraju. Prema svim anketama, 85 posto stanovnika županije podupire izgradnju bolnice, bez obzira na kredit. Očekujem da u dijelu otplate kredita sudjeluje i Republika Hrvatska putem dotacija, kao što je bio slučaj s novoizgrađenim bolnicama u Puli i Krapinskoj – zagorskoj županiji kojima je Vlada RH pomogla sa čak 85 posto iznosa. Županija po tom pitanju uopće nije u problemu, jer kredit može otplaćivati i iz vlastitih i decentraliziranih sredstava. Također, Bjelovarsko – bilogorska županija je projekt izgradnje bolnice prijavila u “Program otpornosti i oporavka RH” u iznosu od 50 milijuna kuna, pojasnio je župan Bajs.

Zanimljivo je da tijekom Bajsovog gostovanja, Nađvinski nije postavljao vlastita pitanja, već je cijelo vrijeme citirao protukandidata Marka Marušića koji sadašnjeg župana proziva za besramnu političku trgovinu s SDP-om i Domovinskim pokretom.

– Mi smo vrata otvorili svima koji žele surađivati u okviru zajedničkih razvojnih programa. SDP mi je pružio podršku za drugi krug te smo dogovorili zajedničko djelovanje kroz Programsku koaliciju za razvoj Bjelovarsko – bilogorske županije. Nikome nisam obećao nikakva direktorska i pročelnička mjesta. Zanimljivo je da je Marušić tražio koaliciju upravo od strane SDP-a, zaključuje Bajs.  

Foto: vijesti.hrt.hr

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci