Impress zaposlenici educirani za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

 Impress zaposlenici educirani za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Zaposlenici Impressa su sudjelovali na modulu edukacija pod nazivom „Prevencija nasilja nad ženama i nasilja u obitelji„ od 27. svibnja do 7. lipnja pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je nositelj EU projekta „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji – Za nasilje nema opravdanja“. Edukacije su obuhvaćale teme koje se dotiču pojma nasilja, dinamike nasilnog ponašanja, strateškog i zakonodavnog okvira, kao i važnosti i unapređenja međuresorne suradnje, zaštite žrtava nasilja i unapređenja skrbi te integrativnog pristupa nasilju u obitelji. Svrha projekta je unapređenje sustava prevencije i zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Jedan od elemenata projekta je jačanje kapaciteta stručnjaka i unapređenja međuresorne suradnje u području prevencije i zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Udruga Impress potiče zaposlenike na kontinuirani razvoj i educiranje kako bi im osigurala veću konkurentnost na tržištu rada i kako bi se svim korisnicima pružila što kvalitetnija usluga visokog standarda. Moduli edukacija pod nazivom „Prevencija nasilja nad ženama i nasilja u obitelji„ obuhvaća teme koje će obuhvatiti pojam nasilja, dinamiku nasilnog ponašanja, strateški i zakonodavni okvir, kao i važnost i unapređenje međuresorne suradnje, zaštita žrtava nasilja i unapređenje skrbi te integrativni pristup nasilju u obitelji.

Do sada je održan I. ciklus (svaki ciklus sastoji se od tri modula) edukacija u kojem su sudjelovali voditelji i članovi Županijskih timova za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. II. ciklus namijenjen je stručnjacima svih relevantnih sustava i organizacija civilnog društva koji postupaju po predmetima nasilja u obitelji, a nisu članovi Županijskih timova. U II. ciklusu su do sada obuhvaćene županije južne Hrvatske koje su završile sva tri modula te se tijekom svibnja i lipnja fokusiralo na županije u središnjem i istočnom dijelu RH.

Kontinuiranim obrazovanjem, udruga Impress nastoji povećati efikasnost u radu, konstantno visoki standard usluga prema korisnicima, ostvariti puni potencijal, zadovoljstvo uspjeha te veću motiviranost zaposlenika.

Za sve potpore, prevenciju, podršku ili suradnje možete se javiti na +385/99-3909-516. Sve slučajeve možete prijaviti na mail savjetovaliste@udruga-impress.hr u sklopu projekta Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pod potporom
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike gdje su angažirani stručnjaci Jasna Per-Kožnjak i Božidar Nikša Tarabić.

Tim Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“
info@udruga-impress.hr, +385/91-915-2621

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci