Jahačice KK Vinia Laura Šapić i Nela Faltak okitile se zlatom a Frula osvojila nagradu Best condition

 Jahačice KK Vinia Laura Šapić i Nela Faltak okitile se zlatom a Frula osvojila nagradu Best condition

Protekli vikend u Garčinu kod Slavonskog Broda održano je 2. kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju na kojem je sudjelovalo 36 jahaćih parova na utakmicama CEN1* 86 km, B-63 km, A-42 km te D-21 km.

KK Vinia sudjelovao je sa 4 jahača para i to; na utakmici A 42 km nastupila je Nella Faltak na Safiri u kategoriji juniora,  na utakmici CEN1* 86 km u seniorskoj kategoriji Laura Šapić na grlu Frula dok su u  kategoriji juniora na istoj duljini staze CEN1* 86 km nastupile mlade jahačice  Franka Birt na grlu Egzotika te Hana Novosel na grlu Said kojima je ovo bio prvi nastup na ovoj duljini staze.

Nella Faltak i Safira najbrže su odjahale dionicu od 42 km te se plasirale na sjajno 1. mjesto. Juniorke Franka Birt na Egzotici i Hana Novosel na Saidu plasirale su se na odlično 5. i 6. mjesto te osvojile svoju prvu CEN1* zvjezdicu. Veličanstven uspjeh postigle su Laura Šapić i Frula osvojivši najsjajnije odličje u seniorskoj kategoriji na utakmici CEN1*86 km  sa prosječnom brzinom zadnjeg kruga od gotovo 21 km na sat dok je Frula proglašena konjem u najboljoj kondiciji te zasluženo dobila titulu Best Condition. Ekipno KK Vinia osvojio je 3. mjesto. Ova utakmica je bila i trening za  Lauru i Frulu  pred Svjetsko prvenstvo na koje se još prošle godine ovaj jahači par kvalificirao. Svjetsko prvenstvo u daljinskom jahanju za seniore CEI3* 160 km  održati  će se 5.9. u Pisi, Italija a Laura i Frula će po 3. put na najprestižnijem natjecanju braniti boje Hrvatske.

U ukupnom poretku Croatia kupa nakon 2. kola KK Vinia je vodeći klub. Slijedeća utakmica Crotia kupa i Prvenstvo Hrvatske na rasporedu je 11. srpnja u Kukavici.

Tekst i fotografije : autor Branka Sobodić – portal www.bjelovar.info

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci