Kandidat za župana Damir Bajs poručio: Sinergijom i zajedništvom možemo ravnomjerno razvijati našu županiju

 Kandidat za župana Damir Bajs poručio: Sinergijom i zajedništvom možemo ravnomjerno razvijati našu županiju

U glavnom bjelovarskom parku, u ponedjeljak 24. svibnja održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali aktualni župan Damir Bajs, kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije s koalicijskim partnerima. Tema je bila drugi krug izbora na koje žitelji Bjelovarsko – bilogorske županije ponovno izlaze u nedjelju 30. svibnja.

Damir Bajs, aktualni župan i kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije s koalicijskim partnerima

– Mi smo pobjednici u prvom krugu, a tako će biti i slijedeću nedjelju. U ovom trenutku čekamo sučeljavanje jedan na jedan i mislim da je ono vrlo bitno za sve žitelje naše županije. Dvaput se nismo mogli naći, no nadam se da će se to napokon dogoditi. Putem razgovora i repliciranja mi moramo predstaviti svoje programe i vizije razvoja Bjelovarsko – bilogorske županije. Sasvim je jasno da je naša županija bila zadnja u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz Europske unije, a sada smo treći po vođenju županijskih projekata. Isto je bilo i sa ulaganjem u školstvo te zdravstvo. Imamo više od 50 novoobnovljenih županijskih škola, nove objekte i nove gradnje. Devet od deset učenika na nastavu će ići upravo u takve objekte i time ćemo omogućiti jednosmjensku nastavu. Redovito smo ulagali u naše ambulante, zdravstvene djelatnike, domove zdravlja, medicinsku opremu. Bjelovarsko – bilogorska županija pretekla je prosjek Hrvatske u razvoju gospodarstva. Vidljivo je povećanje broja zaposlenih, kako u gospodarstvu, tako i u obrtništvu, uz rekordni pad nezaposlenih. Jedna smo od osam županija koje su tijekom pandemije povećale broj zaposlenih. Bjelovar ima najveći investicijski ciklus ikada u povijesti, a to se dogodilo zahvaljujući županijskim projektima. Uskoro ćemo imati dovršenu novu zgradu Opće bolnice Bjelovar, novoizgrađenu Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog i Centar kompetencije pri Medicinskoj školi Bjelovar. To nisu budući projekti, već oni koji se trenutno događaju. Dakle, dokazali smo da znamo, možemo i hoćemo. Želim da stanovnici Bjelovarsko – bilogorske županije u nedjelju izađu na izbore i zaokruže broj jedan, jer jedino tako možemo nastaviti graditi grad i županiju u sinergiji i zajedništvu, poručio je župan Damir Bajs. 

Koordinator ŽO HSS-a Bjelovarsko – bilogorske županije ovom se prilikom osvrnuo na konkurenciju iz redova HDZ-a.

Dalibor Jurina, koordinator ŽO HSS-a Bjelovarsko – bilogorske županije

– HSS je nakon dva mandata lutanja napokon na pobjedničkoj strani. Pobijedili smo u prvom krugu u kojem je naš župan ostvario bolji rezultat od svog protukandidata, imamo većinu u Županijskoj skupštini, a imamo i vijećnike u Gradskom vijeću Grada Bjelovara te u još nekim gradovima. Od konkurencije svakodnevno čujemo hrpu laži i neistina. Malo po malo, mi prestižemo HDZ-ove županije. Bolji smo od svih slavonskih županija, koje godinama vodi upravo HDZ. Županijski projekti, programi i rezultati su vidljivi, zbog čega je ova koalicija pobjednička, rekao je Dalibor Jurina. 

Predsjednica stranke Demokrati BBŽ izrazila je nezadovoljstvo zbog razni napada na župana Bajsa, kao i kritiziranja njegove politike i načina rada.

Bojana Hribljan, predsjednica stranke Demokrati BBŽ

– U posljednje vrijeme me najviše ljute neargumentirani, neobjektivni napadi na župana Bajsa. Kao županova zamjenica jako dobro znam koliko smo tijekom posljednje četiri godine uporno i marljivo radili. Brojni sastanci, lobiranja, odlasci u Zagreb i konzultacije samo su mali korak prema velikim projektima koje smo realizirali ili koji su pred završetkom,. Ukoliko želimo da naša županija bude županija slobodnog mišljenja, župan mora biti Damir Bajs, rekla je Bojana Hribljan.

Hrvatskoj narodnoj stranci vjeruju kako će Bjelovarsko – bilogorske županija u nedjelju 30. svibnja imati novog starog župana.

Jasna Višnjević, predsjednica HNS-LD Podružnica Bjelovar

– HNS već u trećem mandatu podržava župana Bajsa i s njim izlazi na izbore. Kroz dva mandata smo sudjelovali u radu Županijske skupštine i radili na brojnim vrijednim projektima, počevši od onog najvećeg, izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Župan Bajs je iz samoizolacije pobijedio u prvom krugu, a čvrsto vjerujem da će tako biti i u drugom krugu. Želimo da radimo kao jedna velika koalicija, poručila je Jasna Višnjević.

Predsjednik županijskog HSU-a smatra kako je Damir Bajs jedini župan koji će podržati, razumjeti i pomoći umirovljenicima s bjelovarsko – bilogorskog područja.

Zlatko Barila, predsjednik HSU-a Bjelovarsko-bilogorske županije

– Ono što nismo postigli na državnom nivou, napravili smo u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Sadašnji i budući župan, itekako razumije probleme i potrebe umirovljenika. Ono što nije napravila Vlada RH, radi upravo župan Bajs. On ne može povećati mirovine, no umirovljenicima može olakšati određena životna područja. Za slijedeći mandat imamo još bogatiji program i veće ideje za sve umirovljenike. Mi nemamo vremena čekati 30 godina da HDZ završi prijeko potrebnu zgradu bolnice, ističe Zlatko Barila. 

Tekst i fotografije : autor Branka Sobodić – portal www.bjelovar.info

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci