Kreće dogradnja Medicinske škole Bjelovar – Potpisan ugovor s izvođačem radova

 Kreće dogradnja Medicinske škole Bjelovar – Potpisan ugovor s izvođačem radova

Bjelovarsko – bilogorska županija kreće u dogradnju Medicinske škole Bjelovar u sklopu europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu. U ponedjeljak 17. svibnja tako je uz prisustvo bjelovarsko – bilogorskog župana Damira Bajsa potpisan ugovor s izvođačem radova, tvrtkom AB gradnja d.o.o. koja će Medicinsku školu Bjelovar dograditi za 18,6 milijuna kuna, odnosno 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova.

– Danas je veliki dan za našu školu. Drago mi je ponovno ugostiti župana Bajsa i ostale predstavnike Županije, koji su nam na ovom projektu potpora od samog početka. Danas smo stekli sve uvjete za potpisivanje ugovora o početku izgradnje. Vjerujem da smo na početku vrlo uspješne suradnje. Novi prostor će nam omogućiti provedbu svih planiranih aktivnosti i radnji te postavljanje suvremenog standarda za rad i učenje, rekla je Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole.

Marijan Gezi, projektant i nadzor iz bjelovarske tvrtke Arting

– Riječ je o dogradnji, odnosno proširenju Medicinske škole u Bjelovaru sa značajnim sadržajima i specijaliziranim prostorima koji će služiti za edukaciju učenika na višoj razini. Novi prostor nalazit će se na razini prvog kata i biti će mostom povezan s matičnom građevinom. Očekujemo da će izvođač radova posao odraditi u zadanom roku. S obzirom da će škola za vrijeme dogradnje raditi, posebnu pažnju moramo voditi o učenicima, djelatnicima, kao i slučajnim prolaznicima. Školska oprema će biti vrlo skupa i kvalitetna pojasnio je Marijan Gezi, projektant i nadzor iz bjelovarske tvrtke Arting.

Europski projekt Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar ukupno je vrijedan 62,5 milijuna kuna, a dogradnja Medicinske škole samo je jedan dio tog projekta. Škola će biti nadograđena s dvije tisuće četvornih metara novog prostora u koji će biti smješteno osam kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije.

Marija Janžetić, direktorica AB Gradnje d.o.o. Karlovac

– Mi smog transparentna tvrtka, koja drži do svoje riječi i potpisanog ugovora. Na tržištu Republike Hrvatske radimo već 30 godina i zapošljavamo 150 radnika. Bavimo se izgradnjom raznih objekata raznih namjena, između ostalog i škola, vrtića. Rok za završetak radova je 15 mjeseci. Ugovorena vrijednost radova s PDV-om iznosi 18 milijuna i 600 tisuća kuna, poručila je Marija Janžetićdirektorica AB Gradnje d.o.o. Karlovac.

Realizacijom ovog projekta, Medicinska škola Bjelovar postati će centar obrazovanja u zdravstvu u ovom dijelu Hrvatske, a naglasak će biti na poticanju izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu samo je jedan od projekata Bjelovarsko bilogorske županije na području grada Bjelovara vrijednih preko 400 milijuna kuna uz koji još izdvajamo izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar i  izgradnju nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog. Riječ je o investicijama koje su u tijeku.

Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije

– Kao bjelovarsko – bilogorskom županu, ali i kao građaninu  grada Bjelovara, drago mi je da se izvršava ono što smo najavili i obećali, a to je set od tri velike investicije, najveće u povijesti grada Bjelovara koje će promijeniti sliku grada i podići kvalitetu života te obrazovanja. Prvi i najvažniji projekt je nova zgrada Opće bolnice Bjelovar koja se upravo završava, drugi objekt je nova zgrada Glazbene škole Vatroslava Lisinskog gdje su radovi u tijeku, a treći objekt je upravo ovaj, Regionalni centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi. Ti setovi ukupnosti investicija vrijede više od 400 milijuna kuna. Medicinska škola će dobiti mogućnost jednosmjenske nastave, kao i da kroz školovanje svojih učenika i odraslih osoba bude centar za ovaj dio Hrvatske. Sudjelovanje čak 13 partnera, od Osijeka do sjeverne Hrvatske pokazuje da su svi prepoznali znanje i kvalitetu ljudi koji ovdje rade, istaknuo je bjelovarsko – bilogorski župan Bajs.

Tekst i fotografije : autor Branka Sobodić – portal www.bjelovar.info

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci