Online radionica „Postom do zdravlja“

 Online radionica „Postom do zdravlja“

U sklopu 11. Dana zdravlja udruga Impress kroz organizaciju različitih aktivnosti nastoji stvoriti poticajno okruženje za pojedince i društvo kako bi preuzeli odgovornost i veću razinu aktivnosti za tjelesno, mentalno te spolno i reproduktivno zdravlje.
Dosadašnjih godina su Dani zdravlja u organizaciji udruge Impress, kroz uvrštenje u Nacionalne dane preventive, našli svoju poziciju i zainteresiranu javnost na nacionalnoj razini. Do sada je na Danima zdravlja sudjelovalo je više od 100 različitih partnerskih organizacija i institucija,zdravstvenih stručnjaka, udruga te ugostiteljskih objekata.

Jedna od njih je i poliklinika Arcadia, čija je radiologinja dr. Biljana Ignatovska 20.4.2021. u 18:00 h održala predavanje o raznim načinima kako možemo postiti, ali je naglasak prije svega bio na postu kao svojevoljnom odricanju od hrane i pića, osim vode, u zdravstvene svrhe.
Povukla se paralela s mnogim religijama koje ga i danas primjenjuju kao simbol pokore, ali i s raznim kulturama koje post koriste u terapijske svrhe. Današnja znanost otkrila je mnoge prednosti posta koje iznenađujuće povoljno mogu djelovati na naše zdravlje, što je i sama dr. Biljana Ignatovska potkrijepila osobnim primjerima. Online radionica trajala je 45 minuta te se prenosila uživo na Facebook stranici udruge Impress na kojoj se video može i naknadno pogledati.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci