Prijetnja stečajem je iza tvrtke VODOPRIVREDA DARUVAR – POTPISAN UGOVOR SA SLOVENSKOM TVRTKOM vrijedan gotovo 34 milijuna kuna

 Prijetnja stečajem je iza tvrtke VODOPRIVREDA DARUVAR – POTPISAN UGOVOR SA SLOVENSKOM TVRTKOM vrijedan gotovo 34 milijuna kuna

Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je u četvrtak 16. srpnja potpisivanju ugovora između Vodoprivrede Daruvar d.d. i slovenske tvrtke Gorenjske gradbene družbe d.d. Ugovor je vezan za realizaciju projekta „Rekonstrukcija vodoopskrbe i izgradnja te rekonstrukcija sustava odvodnje“ u okviru projekta Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture algomeracije Lipik – Pakrac.

Riječ je o ugovoru vrijednom 33.667.347,12 kuna putem kojeg je Vodoprivreda Daruvar dobila posao podizvođača na projektu algomeracije Lipik – Pakrac. To je najvrijedniji pojedinačni posao u povijesti daruvarske Vodoprivrede. Podsjećamo, prije samo četiri mjeseca Vodoprivredi je prijetio stečaj, dok danas potpisuju ovako vrijedne ugovore. Upravo je Bjelovarsko – bilogorska županija spasila Vodoprivredu Daruvar od stečaja kupivši temeljem javnog natječaja trezorske dionice tvrtke čime je postala većinski vlasnik i time spasila tvrtku od propasti i sačuvala preko sto radnih mjesta.

 Vodoprivreda Daruvar je tvrtka sa sjajnom tradicijom dugom gotovo 70 godina. Sve ono što se sa tom tvrtkom događalo imalo je pravi filmski scenarij. Do stečaja su je dijelila samo dva dana, no zajedničkim snagama uspjeli smo sačuvati tvrtku, radnike i radna mjesta. No, to ne znači da je cijela stvar gotova. Pred nama su nova iskušenja i izazovi, ne samo tijekom ovog ugovora, već općenito u cjelokupnom poslovanju tvrtke. U tome se moramo držati zajedno i biti oprezni, pametni. Posebno se zahvaljujem upravi tvrtke, radnicima i sindikatima koji su cijelo vrijeme bili uz nas, rekao je bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs.

Potpisivanje ovog ugovora još je jedan korak u pravom smjeru koji osigurava sigurnost tvrtci, zadržavanje zaposlenika te okončanje postupka restrukturiranja i podizanje konkurentnosti poduzeća na tržištu. Značilo je to isplatu zaostalih plaća radnicima, ali i likvidna sredstva za poslovanje Vodoprivrede. Također, isti potez spasio je i Ribnjačarstvo Končanica od predstečaja i bio je to spas za još 40-ak radnih mjesta.  Posebice je to bitno sada kada gospodarstvo osjeća teret korona krize, a svaki novi posao pogotovo ovako vrijedan od velikog je značaja.

Proteklih nekoliko tjedana proveli smo u pregovorima, što je na kraju rezultiralo potpisivanjem ovog važnog ugovora koji je predviđen za oko godinu dana unaprijed. U ovoj situaciji, ugovaranje novih poslova nam je jako bitno, jer smo svi itekako svjesni da će nam kriza vezana za koronu itekako otežati poslovanje. Ugovor nam omogućava da budemo kvalitetan partner poduzeću Gorenjske gradbene družbe iz Slovenije koje je puno veće i jače od nas. To će nam biti odlična referenca za daljnje poslovanje, rekao je Robert Marinićdirektor Vodoprivrede Daruvar d.d.

Temeljem potpisivanja ugovora, mi postajemo partneri i u dobrom i u lošem. Mislim da će naša suradnja biti jako dobra, a nadam se i budućem zajedničkom radu na drugim projektima, kratko je poručio Stanislav Remicdirektor slovenske tvrtke Gorenjske gradbene družbe d.d.

 Vodoprivreda Daruvar d.d. je do prije četiri mjeseca bila „na respiratoru“. Najveće bogatstvo tvrtke nisu strojevi i oprema, već kvalitetni stojari, građevinari, inženjeri koji vrijedno rade svoj posao, na čelu sa gospodinom Marinićem, odnosno novom upravom. Čestitam na potpisivanju ugovora i novom partnerstvu. Za 120 obitelji koje se vežu za Vodoprivredu Daruvar i Ribnjačarstvo Končanica ovaj ugovor predstavlja sigurnost. Vjerujem da je slovenska firma zadovoljna što će surađivati sa našim kvalitetnim i stručnim ljudima te odličnim vodstvom, istaknuo je saborski zastupnik Vladimir Bilek.

Tekst i fotografije : autor Branka Sobodić – portal www.bjelovar.info

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci