Projekt „Špica rada“ uspješno priveden kraju – Najavljen i nastavak pojekta

 Projekt „Špica rada“ uspješno priveden kraju – Najavljen i nastavak pojekta

Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva održao je u ponedjeljak 9. studenog konferenciju za medije povodom završetka hvalevrijednog projekta „Špica rada“. Podsjećamo, riječ je o projektu  vrijednom oko pola milijun kuna koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Uz župana Damira Bajsa, konferenciji su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije Mario Preskočil, direktorica Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Slobodanka Čalić, ravnateljica III. OŠ Bjelovar Goranka Preskočil te predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Bjelovar, Hrvatske gospodarske komore, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te Tehnološkog parka Bjelovar. Više o rezultatima i provedbi projekta rekao je Željko Pavleković, predsjednik  Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva.

– Projekt je trajao dvije i pol godine, u partnerstvu s Bjelovarsko –bilogorskom županijom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Regionalnom razvojnom agencijom. Na sreću, sve radionice i edukacije osposobljavanja smo odradili na vrijeme i vrlo uspješno, s obzirom da nas je zadesila epidemija koronavirusa. Proveli smo program osposobljavanja za njegovatelje, dadilje i samostalne knjigovođe u kojem je sudjelovalo 25 osoba. Drago mi je da su osposobljavanje uspješno završile sve osobe koje su se prijavile i time dobile certifikat s pravom upisa u radnu knjižicu. Do sada smo zaposlili šest polaznika naših programa. Kroz projekt je otvoren jedan ured u Bjelovaru i jedan u Daruvaru, koji će nastaviti raditi i nakon 13. studenog kada je službeni završetak projekta. Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva prijavio je niz novih projekata od kojih su četiri već odobrena, tako da se putem jednog od njih nastavlja s radom ureda u Daruvaru, na način da će zaposlenik koji će biti zaposlen na novom projektu, kroz svoje slobodno vrijeme i dalje pomagati i pružati usluge svim potrebitima vezano za zapošljavanje i traženje posla. Mi ćemo i dalje pomagati nezaposlenim osobama, naučiti ih kako napisati životopis i zamolbu, kako i gdje tražiti posao te ih uputiti na aktivne natječaje. U pisanju projekta nam je pomogla Regionalna razvojna agencija, kao i u provedbi radionica i edukacija. Posebno se zahvaljujem i županu Damiru Bajsu koji je prepoznao naš rad, rekao je Pavleković.

– Na području naše županije civilno društvo sa svojim organizacijama ima jako veliki značaj, jer zastupa potrebe i interese građanstva. Kroz šest zadnjih godina, civilno društvo je u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji napravilo veliki iskorak, što se najbolje vidi po vrijednostima i broju provedenih projekata. Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva je upravo takav primjer. Počeo je sa projektima u vrijednosti 50 tisuća kuna, dok sada govorimo o projektima od milijun i više kuna. To pokazuje da imamo ljude, znanje, potrebne vještine i mogućnosti za dobivanje i provedbu velikih europskih projekata. Naša Županija je prije sedam godina bila na samom dnu po pisanu EU projekata, a sada zauzimamo visoko treće mjesto, zaključio je župan Damir Bajs.  

– Moje kolegice su odradile preko stotinjak individualnih savjetovanja i 15-ak radionica na temu pisanja životopisa i traženja posla. Područni ured Bjelovar će na raspolaganju biti i dalje, kroz savjetovanja i pružanje podrške. Tijekom projekta je bilo uspona i padova, no sve izazove smo uspješno prihvatili i savladali, kratko je poručila Martina Bereš iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Bjelovar.

Tekst i fotografije : autor Branka Sobodić – portal www.bjelovar.info

Komentiraj - znaš da želiš :)

BBŽ Novosti

Povezani članci